torsdag 3 september 2009

Drottning över tid och rum.

... Och ja.
Jag har lite tid över. Hela dagen är jag drottning över tid och rum och bestämmer helt själv vad som skall och icke skall tima.

Det är skönt det.

Jag har redan förkastat förslaget om att "kanske damma katterna i hyllan" och att "försöka få in alla böcker i bokhyllorna" för då kom jag nämligen i stället på precis hur Ed McBainhyllan skall se ut.
Den ska vara målad i högblank svart färg med en antingen kriminalröd lampa som belysning högst upp eller New York-polisblått som lyser ner över böckerna.
Jag kan se hur stiligt det kommer att bli.

Det enda som bekymrar mig är att min imaginära bild också innehåller saftblandare som sveper över väggarna, polissirener som hörs en bit bort och regn som piskar på fönsterrutorna och träd som vrider sig i storm allt medan jag sitter i en öronlappsfåtölj, modell äldre slitet läder, en liten konjagare på ett litet åttakantigt bord med spetsduk och två pointer setters som vilar huvudet framför brasan.

Det är inte lätt att få till allt det där, speciellt saftblandarna och sirenerna kan jag inte räkna med varje kväll.
För att inte tala om att öronlappsfåtöljen och brasan lyser med sin frånvaro.
För att inte tala också om att jag inte har en aning om varför min fantasi placerar två hundar mitt i min imaginära bild.
Men visst är det en slående bild när jag sluter ögonen.
Inte tu tal om det...

10 kommentarer:

Baronessan sa...

Det är inte utan att man vill kura in sig där och njuta av en deckare. Men helst utan hundar tack! Saftblandare kan jag vara utan också så jag inte får ett epileptiskt anfall :)

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
ja, visst sjutton låter det bra?
Hundarna har jag lite problem med själv, men tro mig, de gör sig förbaskat bra framför brasan, men kan nog till äventyrs bytas ut mot minst två knubbiga (eller stryk knubbiga, jag menar storvuxna katter.) :)

stella sweden sa...

två pointers..åhhh...men jag föredrar katter efts de inte KRÄVER att kvinna ska gå ut U promenera med de titt som tätt! Men jag ällskar hunndar ändå men har inte tiden...önskar vill att tid ska komma till ALLT! Juhupp!

Shirouz sa...

Hej Stella Sweden,
det är samma här, fanns det hundar som var "självgåendeut" skulle jag ha en genast, helst en stor, som en schäfer eller bernersennen...
Vi får starta en tidsbank helt enkelt! :)

LordParzifal sa...

Har nyss använt ordet tima i nyöversättning (okommersiell sådan) av V. Nabokovs Pale Fire
(de finns på poeter.se men kommer i bloggen snart)

Kul bloggsyster att du skriver så mycket många bloggar står stilla, men ett par har visat lite nya inlägg på sistone, annars är ju sommaren bra för att skriva lugnt o i rätt tempo

Be well,
LPatrikWJ

hiertha sa...

Det är bra. Man kan i alla fall vara helt säker på att man fortfarande är vid liv med en sådan kreativ hjärna :)

Shirouz sa...

Hej Lord Parzifal,
tima är ett helt utmärkt ord, (och vet du, nu kom helt plötsligt ett barndomsminne och bara slog sig ner, jag brukade gå ut och gå med en hund som hette just det.) Märkligt, jag har inte tänkt på henne på flera år, och så helt plötsligt slår det mig att det var ju hennes namn.

Ser fram mot det inlägget om jag inte tar mig till poeter.se dessförinnan.

Jo, det rullar på här, ibland skriver jag mer, ibland mindre. Sommaren är nog som vilken tid som helst för mig när det gäller just skrivandet, tror jag. Ibland har jag absolut inget att säga och ibland är det tusen saker som är på gång i huvudet.:)

Shirouz sa...

Hej Hiertha,
jo,det är sant, det är i alla fall en sak man kan vara absolut säker på. :)

Moster Ma sa...

Här kommer en liten enkel (inte särskilt poetisk) önskan...
kan man få en bild att sukta över.
Kattlängtan....

Shirouz sa...

Hej Moster Ma, jag ligger lite efter med att publicera kommentarer, bilder kommer faktiskt ganska precis väldigt snart :)