onsdag 30 september 2009

Åh, vad jag retar mig...

--- För övrigt....
Gu' vad jag retar mig på att de håller på och möblerar om på stormarknaden.
Var där för några veckor sedan och röran var total.
Var där igår igen. Inte fan ser det bättre ut.
Det enda de uppnått är att folk (igen) går med halsarna sträckta som hungriga fågelungar allt medan deras blickar söker och söker och inte finner vad de vill ha.

Vad är det bra för?

Vid fiskdisken har de måsskrin, jag antar att man ska sluta ögonen och drömma sig till någon kust någonstans och sedan sväva fram som en zombie och säga "Ett kilo reker" med göteborgs-stämma och sedan sväva bort från måsarna som skriker och öppna ögonen abrupt och se att "Nej, jag befinner mig långt från kust och hav och salta vindar, jag står med kattsand upp till knäna och Friskies adult och leverpaté och allt vad man kan tänka sig för de små rara pälsbollarna."

Det får mig så förbannat irriterad att vandra omkring i gångarna som en osalig ande, jag vill inte behöva springa som en lössläppt antilop uppför en gång, ner för en annan, till vänster, till höger och sedan till slut hitta pastan undangömd förskräckt i ett litet hörn där den står och hukar.

Jag vill inte jaga omkring som en vild bandhund efter mina flingor, jag blir bara ilsk, jag blir bara sur och jag lovar mig själv att aldrig mer handla någonting någonstans, ity att leva på luft och luft verkar så mycket enklare än att försöka hitta min dagliga dos av kaffe.

Vad är det som blir bättre av att honungen flyttar några meter åt höger, att kattmaten tar ett frivolt skutt rakt fram och att brödet står centrerat i varuhuset?
Var är vinningen?
Jag begriper det inte och jag känner mig som polaren Theseus i en labyrint, dock utan röd tråd för att ta mig ut.

4 kommentarer:

hiertha sa...

Nja, det är väl tidens anda.
Förändring för förändringens skull. Inte nödvändigtvis för förbättringens.

Det var bättre förr.


:)

Shirouz sa...

Hej Hiertha,
jo, det är väl så det är nu för tiden, eller också är det jag som blivit mer och mer reaktionär, medan andra strävar framåt strävar jag bakåt. Nej, hu... Direkt när jag skrev det tänkte jag, att "Nej, så får jag bara inte bli." Men affärsändringar är inte något steg i någon riktning, utan bara ändring för ändringens skull som du skrev :)

Baronessan sa...

Det är för att du ska irra omkring och köpa på dig en massa skit som du kanske missar annars. Åt helvete är det minsann. Det är inte utan att man längtar efter små kryddbodar, handla över disk.

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jaa, det måste vara det! Åh, ja, och små ostaffärer och kött över disk, det var bättre förr, i alla fall i vissa avseenden.