tisdag 26 maj 2009

Förblommat berusad.

Igår...

Jag har en känsla av att jag var röd som den rödaste rödbeta, eller kokta kräfta, välj vilket som hugar, där jag for fram (okay, med jämna mellanrum körde jag fast, ity mossan i min gräsmatta är riktigt mossig och på baksidan hade jag ett tufft jobb med långt gräs...) med handjagaren.

Så, där for jag fram, som en rejsande iller, och tillbaka, solen sken, en humla försökte flytta in i logen även om jag sa att om det hade varit jag som var humla hade jag hellre bott i ett träd eller något liknande, detta brydde sig inte humlan om, utan brummade envetet vid tröskeln vid logen.

Sedan, när jag var borta vid åkern och klippte...
Svetten rann som Niagarafallen utan fördämningar, jag var röd och måste sett ut som Rambo, (om man tänker sig Rambo i kokett hästsvans högt upp på huvudet och minus en himla massa muskler), envetet for jag där fram och tillbaka, för att sedan helt plötsligt stanna upp, sniffa i luften, och verkligen se syrenerna bredvid mig.
Jag släppte handjagaren och som en berusad humla borrade jag in hela ansiktet, (ja, hela huvudet om vi ska vara noga) och bara försvann in i syrendoften.
Som en nykär Ferdinand stod jag där, länge, länge och bara luktade på blommorna.

Jag hörde bilar åka förbi, jag brydde mig icke. Jag hörde folk cykla förbi. Det bekom mig inte heller. Jag var helt förblommat berusad av doften.
Hade jag haft svans som den käre Ferdinand så hade den krullat sig av vällust.
När jag väl drog ut huvudet ur buskarna kunde det lika gärna ha gått en dag, en halvtimme eller en månad, om du frågat mig.

Det var det bästa jag gjort på hela dagen...
Sedan, så här i efterhand blir jag lite full i skratt, jag undrar vad de tänkte, de som åkte förbi.
Andra människor kanske nöjer sig med att dofta lite på en klase syrener, men jag lovar, inte förrän du stoppat in hela huvudet i en buske med syrener, då först vet du hur gott de doftar.

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Det gäller att dra in doften nu innan de försvinner. Jag tycker att fördelningen på vintertid och syrentid är väldans orättvis.

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
absolut, syrenerna kunde gärna få blomma hela sommaren igenom, det gjorde inte mig ett dugg.