fredag 6 mars 2009

Jamen, hurra! Och hurra igen!

Bara så att ni vet.
Jag hatade varje minut när jag var ute i dag.
Hett och innerligt avskydde jag cykeln, vägen, kylan, motvinden och hela världen i allmänhet.
Det enda som var bra var att jag ville hem fort som ögat.
Jag blängde ilsket på varje bil där bilpotatisar susade fram i sin goa värme, säkerligen lyssnande på sin favoritmusik allt medan jag slet som en grävling i motvind och kyla.
Jag blängde ilsket på andra motionärer som log ungefär som om det var deras högsta önskan att dra runt på landsvägar och cykelvägar en fredag eftermiddag.
Jag blängde nästan ihjäl uppförsbackarna på vägen hem och det kändes som att tungan hängde som en slips nedanför knäna på mig.
Jag knäade nerför trappan till källaren och lutade mig matt mot källarväggen allt medan jag funderade på om jag var klok eller inte.
"Eller inte." kom jag fram till när jag mödosamt knäade mig vidare uppför trapporna.

Nu har dock endorfinerna kickat in igen, och det känns riktigt bra.
Ännu bättre känns det att imorgon blir det ölkalas.
Ännu bättre känns det när jag tänker på de delikata småkakorna som jag köpte på bageriet imorse.
Ännu ännu bättre när jag läste Aftonbladet från igår och såg att jeansleggings var inne, ska se ut som jeans, tajta och snygga och, lyssna här mina vänner....
De har resår i midjan!
Jag är ju inte säker på hur de ser ut på riktigt, om de ser ut som riktiga tajta jeans, men, tanken svindlar.
Tänk att aldrig mer bekymra sig om blixtlås som far åt skogen med jämna mellanrum.
Knappar som försvinner.
Tänk att bara dra på sig jeansen och strutta iväg!
Jag är ju en stor fan av stretchjeans, tidigare har jag ansett dem som guds gåva till oss kvinnor, men det här, det är ju helt makalöst!
Stretch all the way!
Hurra!
Och hurra igen!

(Jodå. Det kan ju hända att de inte ser så bra ut, när jag väl ser ett par på riktigt.
Men tänk om....)

4 kommentarer:

Cicki sa...

Jag har också funderat på att införskaffa ett sånt par med låssasjeans. Det ska numera vara karuschaband i midjan. För den som inte förstår vad karuschaband är så meddelas härmed att det är resårband på genuin norrländska.

Fast det passar kanske inte gamla tanter, jeansleggins alltså.

Shirouz sa...

Hej Cicki.
Karuschaband! Underbart ord!
Och, det är väl klart att det gör, trivs man i en sak så gör man, då passar det. Vi kan inte låta så futtiga saker som ålder hindra oss :)

Anonym sa...

Hej å där är du ja, BRA. Då behöver jag inte oroa mej för att du cyklat omkull eller nåt. Å du! Om få eller ingen av dom andra ska "klubba" i kväll så kan du väl ha Dolce-blusen? Snälla, snälla, SNÄLLA ;o) :o) /Fimpen, som är inne på "andrafrukost" å käkar tunnbrörullar m medvurst, mmmm/

Shirouz sa...

Hej Fimpen,
nej, tvärtom, jag har sovit som en grävling i det djupaste idet, vaknat och strålat som en bortskämd sol över en ladugårdsvägg och nu är jag redo för dagens äventyr!

Hmm.. Dolceblusen ja... Jag funderar ett tag, den rosa med paljetterna kanske kunde vara något. Jag menar, har jag nyss uppmanat folket att klä sig mer färgglatt så måste jag ju följa det själv.
Sedan, om det till äventyrs ramlar ner folk till klubben kan jag stå som en julgran och tindra med hela blusen. Ni kanske rentav kan dansa ringdans runt mig? ;)
Själv ska jag ha fisk till lunch. Inte dumt det heller.