torsdag 5 mars 2009

Bara titta efter ett moln av svordomar. Det är jag...

Jag tänkte plåga mig själv lite i morse, så jag drog fram min cykeldator för att se hur många mil jag gjorde förra året.
Egentligen vill jag inte veta hur hurtig jag varit.
Speciellt inte med årets facit där jag kan skatta mig lycklig om jag hasat runt en mil sammanlagt...

Men så kände jag att det var lika bra att trycka ner mig själv riktigt ordentligt i skorna och grabbade den lilla mojängen, glodde klentroget på den när den upplyste mig om att sist när jag cyklade var det 22.1 grader Celsius.
Tydligen hade cyklat nästan en mil på en acceptabel tid, strax över en halvtimme och om jag riktigt anstränger minnet så har jag för mig att jag tyckte att det kändes tämligen skönt.
Nu stönar jag bara av blotta tanken att kasta mig på cykeln.
Att börja igen.
För jag minns hur de första veckorna är.
Hur jag praktiskt taget vacklar av cykeln som en bakfull sjöman och hur knäna brukar skaka som om de på egen hand ska börja dansa jitterbugg när som helst.
Hur ont jag brukar få i muskler som jag inte har en aning om att jag har, förrän jag upplivar dem igen så här på vårkanten.
Hur det känns som att vara en kvinnlig variant av Zeb Macahan när man kliver av cykeln, hur man går som om man fortfarande satt på sadeln.
Hur svettig jag kommer bli.
Hur jag kommer att flåsa som om jag aspirerade på att ersätta Stora Stygga Vargen i nästa Tre små grisar-film.
Hur håret kommer att ligga slätt och platt som lökskal över hela huvudet.
Hur röd jag kommer att se ut, tomater skulle skämmas om de såg mig.

Men jag måste börja nu.
Det är redan sent.
Önska mig lycka till.
Om cykeln vill och så vidare så syns vi...
Annars vet ni var jag är, på en landsväg någonstans, förbannande min slöhet under vintern.
Bara titta efter ett litet moln av svordomar som rör sig här i länet.
Det är jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför blir håret som lökskal, platt utefter skalpen? Har du hjälm? /Fimpen, som ska äta pastasallad till lunch nu och funderar lite på om du planerar å flytta grejer i helgen?/

Cicki sa...

Jag blir både impad och avis. Jag vill också ha en cykelmaskin så jag kommer mig för bättre med träningen. Jag älskar att cykla på riktigt men numera är problemet att jag inte har något bra ställe att förvara cykeln på. Vill inte ha den i hallen och orkar inte ta upp den från cykelkällaren. Så den får fortsätta att bo hemma hos bonussonen, så den får komma ut och lufta på sig då och då.

Heja på, kära Ullstrumpa.

Cicki sa...

Jag kom på att jag skrev Ullstrumpa. Kan det ha varit ett freudianskt tänkande kanske. Gå på i ullstrumporna, kära Ulvstrumpa.....:-)

Shirouz sa...

Hej Fimpen,
nu tror du säkert att jag skojar, men det hänger ihop med dels fartvinden och hur fort man får upp cykeln och sig själv i fartvinden. Håret ligger som slickat efter ett tag, tro mig.
Hjälm har jag inte, (men hör och häpna) jag ska faktiskt skaffa en nu, jag har blivit så mogen att jag inser att det är bra att ha. (strålar av självbelåtenhet ;)

Hm, jag vill ha pastasallad med, var det rödlök i?
Nej, det är nästa helg, den här helgen tänkte jag att du skulle föreslå att vi skulle svinga en bägare. :)

Shirouz sa...

Hej Cicki,
mja, nu är det inte något att vara impad på, cykeldatorn jag läste av sitter på den riktiga cykeln, så i praktiken betyder det att jag inte har tränat ordentligt med cykeln sedan någon gång i Augusti.. Gått i skogen har jag gjort men under vintern brukar jag alltid gå lite i ide och sedan betalar jag med de här helvetesveckorna i början innan jag kommer igång igen med cyklingen.

He he, ja, jag såg det, lita på mig, jag ska trampa på i ullstrumporna :)