måndag 16 februari 2009

Gränsen går vid sill i dill.

Alla dessa kockar som befolkar mitt liv och får mig att göra de mest besynnerliga saker...
Som idag fick någon kock i något kock-program mig att steka rödbetor och kapris till min lax.
Och dra mig ända bort i pipsvängen och tillbaks....
Vad gott det var!

All min fisk ska hädanefter ha sällskap av smörstekta rödbetor och kapris.
Förutom sill i dill. Där går gränsen.
Tror jag.
Säker kan man ju aldrig vara.
Jag lär nog prova det med.
Bara för att veta om gränsen kanske inte går där.
Heller.

7 kommentarer:

Cicki sa...

Kapris är en fantastisk krydda. Här används den rätt friskt. Men det är ju inte alla som gillar den eftersom den är rätt skarp i smaken.

Baronessan sa...

Man tror att man har smakat allt men ibland blir man förvånad.
Du har en utmaning hos mig.

Ursula sa...

Va! Var det gott?!? Skulle jag inte trott... Vilken sorts lax var det? (Jag älskar lax, i olika former, och även smörstekta rödbetor, men jag har aldrig kommit på tanken att kombinera dem! Och inte ihop med kapris!) Kanske goda tillbehör även till andra fiskrätter?

Bloggsvar hos mig: Väldans intressant att dina katter lyssnade på basenji-sången - min hund reagerade inte ett dugg! Fastän hon brukar lystra på både vargyl och hundgny, och katt-mjauanden! Jag tror förresten att basenjis har ett par gener från kattsläktet… ;-)
P.S. Himla kul att du gillade min Error-sida, jag själv hade iaf väldigt roligt medan jag satt och skrev den, och filade och filade… (Ursäkta den oavsiktliga fil-lustigheten… :-)

Shirouz sa...

Hej Cicki,
ja, visst är det!? Jag har dåligt med recept där kapris faktiskt ingår, har du några, får du jättegärna dela med dig. Kapris är en sådan där favorit som jag vill ha mycket, mycket av!

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
japp, precis! Oj, jag hastar dit och kollar in den. :)

Shirouz sa...

Hej Ursula,
ja, det var ju rackarns gott, det förvånade mig lite. Jag tänkte som så att rödbetor gillar jag, och kapris är en favorit, resultatet förvånade mig faktiskt, att det blev så gott som det blev, menar jag.
Jag kan inte låta bli att misstänka att jag har lite konstiga smaklökar (arv från fadern som lärde mig att ha kanelstänger i stuvade makaroner) men kanske kan det tilltala fler.

Och lax, det är också så gott! Det här var en helt ordinär fryst lax, du vet, portionsbitar på 150 gram som jag saltade, citronpepprade och stekte lite hastigt i stekpannan. Råris hade jag till.
Jag tror det fungerar till andra fiskrätter med, vitfisk tror jag det blir ännu bättre till, när jag tänker på det. Man kan ju börja med att steka lite och se vad man tycker om det. Men det ska vara smör. Absolut inte rapsolja eller margarin.

Jag blev förvånad själv över hur intresserade katterna blev, det verkade tilltala deras musikalitet.:)
Hehe, jag kan tro du hade skoj när du filade på error-sidan, jag skrattade högt här hemma.
Ha det gott. :)

Cicki sa...

Det fixar jag. Skulle jag glömma det får du påminna mig.