tisdag 20 januari 2009

... som om hon nästan tror mig...

En gammal vän ringde igår, hon har bott tio minuters väg från mig i två och ett halvt år, vilket gör (med den sanna logiken) att vi träffas ungefär en gång i halvåret. Hon bor för nära helt enkelt.
Så hon ringer och frågar vad som hänt i livet och jag talar om vad som timat och hon talar om vad som timat hos henne och så säger hon "Hördu, jag har flyttat, nu bor jag ännu närmare dig. En tvärgata från dig, kan jag komma på en snabbfika?"
"Nä, men vad fan" säger jag, "ska jag behöva städa för att du ska komma?" och så fnittrar vi som glada getter eftersom ingen av oss är hemfallen åt pedanteri och hon säger "Jag är där strax."

Vi blir sittande många timmar, förkvällen övergår till kväll, senkväll, det blir natt och när hon går säger hon "Tiden går så fort hos dig, jag vet inte vad det är." och jag säger "Ja, jag lever i en annan tidsrymd."
Det ser ut som om hon nästan tror mig...

7 kommentarer:

Cicki sa...

Vad mysigt det låter. Jag har också en sån där väninna. Förut bodde vi i husen bredvid varandra. Vi såg varandras fönster. Då sågs vi nästan varje dag och promenerade. Sedan flyttade hon 500-1000 meter bort. Nu var det ett helt år sedan vi sågs. Det är såååå långt att gå.

Vad kul att ni fnittrade som glada getter istället för glada grävlingar......*fniss*...

stella sweden sa...

Hej Katta? Det skulle va väldigt kul u höra er fnittra som getter...hur låter de egentligen?

Shirouz sa...

Hej Cicki,
ja, jag vete tusan vad det är, men det är märkligt att ju närmre folk bor desto svårare är det att ta sig tid att träffa dem...
He he he, jag tänkte väl att det skulle uppskattas att jag bytte grävlingarna mot getter för en gångs skull ;)

Shirouz sa...

Hej Stella Sweden,
japp, du gissar rätt!!! (jag vet att jag utlovade en jordfräs som pris men just nu har jag slut på jordfräsar, men jag kan skicka en grävling här i från, nu går de inte så fort grävlingarna här i landskapet så det kan ta tid innan han kommer fram... ;)

Hmm, glada getter låter som ponnyer (heter det så?) fast lite långsammare. Det är jag säker på. :)

stella sweden sa...

Du seeer...ja e synsk!

Huuur kunde jag veta? Jag veeet inte!

Kraaaaaam!

stella sweden sa...

..ja behöver ingen grävling eller jordfräs däremot.....hum...nu måste ja fnurra ett tag!

Shirouz sa...

Hej Stella Sweden,
japp, det måste du vara, bestämt!
Skönt att du inte vill ha någon grävling, de är tämligen vintertjuriga nu, kram! :)