måndag 19 januari 2009

Någon slags karaktär måste väl vara bättre än ingen alls?

Jag sitter här och suckar. "Göta-Petter..." suckar jag för mig själv, antagligen eftersom jag läst om julkalendrar på Lord Parzifals sida och även fortfarande tänker på det här med namn...

Dagen idag (är en märklig sak, evighet fram och evighet bak) som Alf Henrikson sa, men det märkligaste av allt är att jag nu, efter moget övervägande (ha!) och beslutsamhet som var som satt i sten, där jag beslutade mig för att sluta köpa onödiga saker, så sitter jag ändå här nu, lika fan skulle man kunna säga, och är lycklig ägare till fyra finfina träkatter med svans som går upp till taket.

Jag skulle kunna hävda att dessa katter verkligen behövdes i hemmet. Jag skulle kunna hävda att de har en funktion. Jag skulle kunna hävda att de är antika. Eller nya och trendiga så att det nästan swischar framför ögonen på en.
Jag skulle kunna hävda allt det där. Som om jag hade ett bra skäl till varför jag köpte dem.
Men det är som så, att det vore inte sant.
Enda skälet till att jag köpte dem är att de är så förbenat och förbanskat för gulliga!

Jag har måhända dålig karaktär, men en dålig karaktär behöver ju inte vara det sämsta.
Det är ju trots allt någon slags karaktär, eller hur?

4 kommentarer:

Baronessan sa...

Det finns vissa saker som man bara måste ha i sitt liv för att det ska få mening. Katter till exempel - både levande och prydnads

LordParzifal sa...

Ja det var en mimare som spelade Findus i julkalendern men i de tecknade som faktiskt var hyfsade, för yngre var de nog kanon, så liknar katten på pricken Diesel(?)

http://www.sr.se/barn/jul50/img/kalendrar/small/1967.jpg

Jag hade alla pappkalendrar på bild men det blev för plåttrigt och för många små bilder, den var ju lång ändå...men du kan se alla på sr.se länken på sidan (inte svt, de sände bara programmen)
Eller se den här ovan och ändra år efter behag eller hacka ner adressen till huvudsida, arkiv om "du vart med förr"...på lite finare ställen får man ett litet fint Forbidden men går alltid att prova annars som sagt Sveriges radio länken på julkalendersidan.

Kråkguldet var ingen kalender, men det var en sån där perfekt höstserie, som kom på DVD ifjol för ny generation och nostalgiska äldre (har inte gått så långt att köpa mer än disneyklassiker, min nostalgia är mer 70/80talsfilmer och musik) förr var det ju nästan bara en eller två bra serier per år, ungefär som svt nu när de gör en serie för mellandagarna och spränger budgeten på den, bellman var bra Selma...naeh...jag vet inte vad som händer med svt men är smått orolig. Hela svt vintern varit en lång gäspning och jag tittar lite på dem som det är.

Mitt tips har alltid varit att starta en arkivkanal med pjäser från dramaten samt gamla tv serier mm svt producerade...Kanalen Axxess som kom nu är lågbudgetvariant på den idéen med gamla engelska pjäser, men inga gamla svenska skådisar.
Plus en sponsrad kanal så de har råd med samma saker som då huvudkontoret låg i STHLM med Sam Nilsson (rödtoppen) som boss, då fanns ju den plus den i Gbg plus alla lokala, nu är bara lokalavd i Gbg kvar som kallas huvudkontor, smått tragiskt...och långt från public service som då vi växte upp, 70/80 tal.

Ja det var ju så mycket jul o strul under helgerna i år så jag lade upp den kring tjugonda då folk blir nostalgiska istället.

Har jag gästbloggat igen, har haft ett helvete med bilar sedan trettondan som kör på sjön med skrotexemplar, polisen var här igen och det gick en bil genom sjön för ett par veckor sen, tom som tur var och stulen, gammal tants nya audio, får väl en ny antar jag.

Hoppas jag inte skrämde upp dig med grisarna, jag får såna ryck ibland oftast blir det bara alltför långa blogginlägg men om man lägger samma energi på fiktion och en ide kan det ibland bli längre texter, hade den där varit i en novell på säg 200 sidor så hade jag bara haft ca 5 arbetsdagar kvar på den eftersom det då skulle vart slutscenen antagligen, eller en mittenscen.
en det är just därför jag aldrig gjort det, översatt romaner istället (eller novels som de kallas i england) och hoppades på att bokmarknaden skull ljusna sent 90tal men det blir visst än mer kommersiellt och mindre smalare böcker. Om man ine vet var man ska leta fick man svårt att hitta böcker alls, Koontz köper man ju på adlibris eller Bokia men allt det andra som är litteratur, det finns ju lika många sorter som blommor...

På tal om barnkultur förresten vad sägs om en superhjälte baserad på Pippi kallad Wolfstockings som bekämpar Fenris eller tar honom som husdjur i sann asasagorsanda, med fafner som "huskatt" sprutande eld vid matlagning, märks det att jag nyss vaknat från en tupplur...
=)

Be well,
LPWJ

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
ja, jag tror baske mig det är så! :)

Shirouz sa...

Hej Lord Parzifal,
jo, jag tycker att han liknar en yngre Diesel på de teckningar jag sett. Numera har han fått lite mer vitt i pälsen och har blivit mer och mer som en liten sträng kattfarbror, det hör till åldern.

Ja, Kråkguldet var en kanonserie, och nu minns jag det andra namnet, Kullamannen!!! Det var något i hästväg (i positiv bemärkelse alltså) vilken serie.
Tänk, jag har inte sett vare sig serien om Selma eller Bellman, jag blir lite rastlös av serier och lyckas alltid missa några avsnitt. Eller alltid och alltid, på senare år så har det blivit så. Jag märker mer och mer att jag struntar i att följa serier.

Det är inte utan att jag hoppas att isen går upp där du bor så det blir lugn och ro!
Och nej, grisarna var bra! Jag gillar Koontz sätt att skriva, han och King håller fanan högt när de går i gång.

Hehehe, mja, inte någon superhjälte, däremot en lagom lat dam i sin bästa ålder som lär folk att tagga ner och lukta på blommorna. :)
Fenris skulle jag kunna ha som husdjur och Särimner (rätt stavat?) skulle för första gången i sitt liv uppleva att inte bli slaktad :)
Det skulle va ganska kul, tror jag..
Ha det gott!