onsdag 13 augusti 2008

Tid över.

Jag har definitivt för mycket tid över idag.
Kom på ett nytt ord: "pralin-böcker."

Har nämligen under två dagar vältrat mig i sådana, först tänkte jag skriva att det är sådana som inte kräver någon större tankekapacitet men det är ju inte rättvist mot dem som skrivit dem. Och egentligen är det ju inte så heller.
Jag menar att de är helt underbara när det gäller att koppla av.

Jag vaknar inte sömnlös (kan man göra det egentligen? vakna sömnlös menar jag?) och funderar på varför en bok slutade som den slutade eller blir riktigt förbaskad över en handling eller något sådant när jag läst en pralin-bok.
Eller... Jo... Ibland när jag råkat på ett riktigt dåligt exemplar. Då blir jag vred. Riktigt förbannad till och med.
Så där sköt jag väl min egen teori i sank, antar jag.

Men i alla fall, raskt tillbaks till vad jag läst, fick tag på en Jane Green. (även om jag muttrade att "hm, egentligen gillar jag inte hennes böcker men jag är så trött och jag behöver något lättläst")
I dina kläder heter den och den var helt okay för en kvälls kokosprickar och skumfigurer vill jag meddela. Visst var alla tjusiga och vitsiga och visst var det lustigt hur allt löste sig, men det jag verkligen gillade var slutet, där inte en av huvudpersonerna gifte sig och levde lyckligt med någon stilig hunk i alla dessa dagar.
Sedan läste jag Belinda Olssons senaste, jag gillar hennes Agata. Läste mig till på baksidan att det verkar som det skulle komma en till, eftersom det ska bli en triologi tydligen.
Kan meddela att kokosprickarna och skumfigurerna passade bra där med.


Tre män i en båt vilar ut i köket just nu, det är så roligt så att jag ransonerar mig själv med boken. Har läst någonstans att det ska finnas minst en till som jag inte läst, och ja, den letar jag efter överallt nu när jag ramlar in på second-hands och nätet. Hittills så är den som snömannen dock, många har hört talas om den men få verkar ha sett den.
Jag har gott hopp dock, jag menar, det tog mig bara några år att hitta den första av Jeromes böcker, så inom en tioårsperiod ska jag nog ha lagt vantarna på den här också.

För övrigt så vilar tre Kinky Friedman-böcker så vackert på hörnbordet i köket just nu. Jag tittar till dem lite då och då och funderar på att flytta dem, men å andra sidan blir jag så förbaskat glad varje gång jag kommer hem och ser dem ligga där och småle mot mig så de får nog ligga kvar ett tag till och glänsa välkomnande.

Ytterligare för övrigt. Favoritkonditoriet har öppnat efter semestern!
Lycka!
Vi åker dit i eftermiddag. Givetvis.
Jag lovar högtidligt att äta så mycket gott att jag kan rulla nerför trapporna själv bara någon ger mig en vänlig liten putt.

Inga kommentarer: