onsdag 13 augusti 2008

Jag vet inte, jag...

Jag vet inte, jag.
Pälsis uppmanade mig att skriva så att hon hade mycket att läsa på jobbet igår men inte ett ord blev sagt.
Eller sagda ord kom det nog, men inte något skrivet direkt.

Jag ruvar än över helgen (vilket påminner mig om att jag måste köpa ägg idag) och igår var en klar lugn-dag, jag stängde till och med av telefonerna när jag tog en riktig tupplur på eftermiddagen.

Jag har läst att en del planerar sitt liv och vad de ska göra med hösten.
Jag tycker det är en bra idé men när jag försöker utkristallisera något sådant för mig så blir det tvärstopp.

Hade en enorm plan om fem mil i veckan, försöka hitta ett hus åt bustrollen så att jag kan flytta till deras, börja brodera blusar så att jag riktigt kan hoppa i hippie-kostymen, ta körkort (fast fan, jag vet inte... inte för att jag är för gammal men skulle jag egentligen vara körkorts-material ? Jag som blir förbaskad bara en cyklist inte kan högerregeln på cykelbanan? Kanske gör jag mänskligheten en tjänst genom att inte ägna mig åt bilar...)nja, lutar mer åt en moped, egentligen, varför ska allting gå så fort? Om alla åkte moped dit de skulle så kanske alla skulle få mer tid att tänka. Jag menar, 30 km i timmen förbi en havreåker är lagom.

Sedan var det mest världsliga saker. Som att köpa en ny dammsugare som inte låter som ett utsvultet monster. Att försäkra Asta Katt. Diesel är för gammal. Fundera på kalas till födelsedagen. Fundera över Österlen. Åker jag inte snart blir det inte av i år. Heller.
Och jag behöver lite Österlen, det ska gudarna veta.
Funderar över skördefesten på Öland, ballongerna som stiger mot himlen under klassisk musik låter ju som en hit, men allt annat runt omkring?
Men att bo på en strutsfarm. Lite coolt. Har jag aldrig gjort.

Hm... Kanske borde ägna mig mer åt saker jag aldrig gjort. De blir färre och färre ju äldre man blir. Känns det som i alla fall.

Inga kommentarer: