måndag 7 april 2008

Två veckor ska väl gå?

Det här lär bli skoj, vi ska eventuellt testa GI-mat, japp, sista bastionen ryker och det ska inte ätas bröd (snyftar över mitt knäckebröd) eller ris (jag som är nästan beroende av basmati-ris och råris och ris över huvud taget...) eller mjölk (har för mig att de glädjedödarna inte låter en dricka det heller... jag vet, visst låter jag entusiastisk...) eller bakelser eller kakor (ja, just det, med ett konditori som fått ett gastronomiskt pris i närheten.. Vad är jag? Självplågare eller bara enbart lite kort i huvudet?) eller pasta (min chipotle, min chipotle som älskar pasta!?)

Egentligen har jag inte heller tillräckligt mycket på fötterna för att veta allt om detta underverk som alla pratar om, jag är tjurig och envis och allmänt motvalls mot alla hälsoprofeter, jag vill äta det jag tycker om och det jag inte tycker om vill jag inte ha.

Fast när guben föreslog att vi skulle testa sa jag, för någonstans i bakhuvudet låg det att de äter ganska mycket frukt och grönsaker, "Jo, klart vi kan testa, det låter ju inte så äckligt."
Varvid han sa beskt "Ja, gott och gott vet jag inte, men två veckor kan man väl härda ut..."
Sedan läste jag gårdagens tidning, och såg att det var recept för en vecka och hör här;

Havregrynsgröt till frukost. (Jippi! för mig och "BLÄ!" för guben.)
Ägg till frukost. (Hmm. Precis vad jag vill göra på morgonen, steka ägg.. Nja... Men guben gillar det nog...) Makrill i tomatsås? Hmm.. Okay då... Om jag får ta det på en limp-brödskiva och med så mycket tomatsås så att det droppar om smörgåsen... Inga problem, jag är med...

Men här kommer det riktigt märkliga... Inte ett ljud om kaffe.
Inte alls.
De måste skoja. Ingen människa ska behöva gå ifrån ett frukostbord utan kaffe.
Speciellt inte jag som är en sann misantrop varje morgon.
Därför så bestämde jag givetvis att kaffe och en halv cigarett raskt skulle införlivas med frukosten. Så där, nu känner jag mig nöjd....

Sedan var det middag och lunch och till min stora glädje quinoa och bulgur och avokado!!!

Jag älskar avokado just nu, trettio år efter alla andra har jag tagit till mig denna lilla gröna tingest och har faktist setts äta dem precis som de är, bara för att de är så goda.
Alltså, hurra för avokados.
Jag kan äta gubens med. Inga problem.

Sedan har jag lite problem med det myckna köttet, det får bli fisk för mig istället, äter jag så där mycket kött kommer magen att lämna in, det är jag säker på.
Men i övrigt.
Visst ska det gå.
Två veckor är väl inget.
Och lite modifikationer måste man ju få göra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hi hi, du får vad du än gör inte överge bloggandet på svenska, för då går ju din torrsvenska humor om intet. Eller det är nog jag som inte begriper skämt på engelska kanske.. /Orup sjunger om trubbel/

Shirouz sa...

Vi får se, jag funderar på hur jag ska göra, jag har en tanke om en engelsk vecka och sen en svensk. Men egentligen handlar det nog mest om att jag haft för mycket att göra för att hålla igång bägge.
Ahh, ja just det, Orup var det ja! :)