måndag 7 april 2008

I fall du undrar varför...

Kanske man kan undra varför jag här bestämt att ställa in hela måndagen för hela Sveriges befolkning.

Jo, jag tyckte vi behövde en vilodag och det är grått som fan utanför mitt fönster och vet du, jag blev så otroligt glad av denna glåmiga dag som verkar känna precis som jag; Nu räcker det, med vårstädning och vårspringning och vår-ute-sittning och vårblommor och vårkänslor...

Vi tar ett steg tillbaka, kasar ner i soffhörnet och låter våren hämta sig lite. Det är tid än.

Minns att snart är sommaren här, när hälften av befolkningen klagar på värmen och den andra hälften klagar på att det är för kallt.

Snart är det dags för långa glassköer, myggor, knott och en midsommarstång som lever sitt eget liv och vägrar stå helt rakt.

Det är dags för sill och potatis utomhus och regnskyar som helt plötsligt dyker upp och duschar hela manskapet som sitter utomhus.

Det är snart dags för att pröva baddräkter och bikini och vråla att nån i släkten måste ha varit säl eftersom man själv antagit samma spolformade kropp under vintern, inte för att man begriper hur det gått till, men fakta är fakta, där står man, med en blårandig baddräkt och det enda som saknas är morrhåren i ansiktet och så skulle man lätt kunna sälla sig till sjölejonen och sälarna i Kolmården.

Det är snart dags att bränna sig i solen och se ut som en kokt kräfta, det är dags att tälta i en vacker solnedgång och att vakna i något som liknar en syndaflod eftersom vädret slagit om under natten.

Det är dags att sitta och titta ut över havet och känna ro och frid för att nästa sekund känna att det här var nog inte ett så bra ställe ändå eftersom snokarna kommer upp ur vattnet en halvmeter ifrån dig.
Å andra sidan kan man ju imponera på bekantskapskretsen med hur fort och vigt man kan röra sig när det verkligen gäller.

Det är dags för sotiga korvar och stark senap och varm öl och stora augustimånar och "herregud, vart tog sommaren vägen?"

Det är dags för sommardagar och kvällar som faktist är så ljuvliga att det inte är sant, men som jag sa, lugn...
Vi hinner med allt det där...
Idag ställer vi in, lägger ner och beställer fram en sjuhelsikes stor bakelse med extra allt på, kaffe och glass och precis vad vi vill.
Vi bläddrar i gamla böcker och läser nya, vi garvar åt gamla tv-serier och vi kan titta ut och se att våren faktist vilar ibland den med.
Så, jag föreslår vi gör det med idag.
Eller, jag gör det i alla fall.
Du får göra precis hur du vill.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har precis varit ute och hämtat tigern och på går´n träffat han som betyder "trubbel, trubbel för oss alla". Den svartvita som jagade upp Ville i trä´t och som igår (tror jag, är jag övertygad om) jagade honom till Gråbo! Nu ska jag åka och jobba, hö hö hö.
:-)/Ragdoll/

Jackan, ska njuta ikväll sa...

Eftersom jag jobbat idag får jag nog sätta mig i min trerummare i kväll ;)

Fast inte fnittra åt någon gammel avdankad komiker utan sitta med hjärtat hårt bultande, pulsen i topp och heja på HV71!!!

Shirouz sa...

Tack, nu fick jag den musik-slingan i hjärnan och kan för mitt liv inte komma på vem som sjunger den...
Låter som en tuff svarvit katt det där, hoppas de kommer överens snart. Och förresten, jobba? Jag sa ju att allt är inställt idag... ;)

Shirouz sa...

Vet du, det roligaste här är att guben sa häromkvällen att "vi får banne mig hoppas HV71 vinner annars kommer det inte att gå att va på jobbet." Grejen är att vi bor inte långt från Linköping men har hittills till dags dato inte träffat på en enda som håller på Linköping här i stan... Jag vet inte vad det beror på, men underligt är det..
Och okay, HV71 kan anses som ett fullgott provisiorium i stället för Dave Allen, är inte så insatt men jag har alltid gillat Stefan Liv och hans hjälmar. Tror att det kan inträffa att det ses på det här med. :)