fredag 1 februari 2008

Jag ber om ursäkt, jag drabbades visst av ett PR-syndrom.

.... och när vi ändå är inne på kärlek...

Jag har mina husgudar.

(Och här kan vi iaktta en intressant aspekt i Ulvstrumpas synsätt, när hon nu kommer att hävda att:)

Inget hem är komplett utan några böcker av Fritiof Nilsson Piraten.

(Jo, jag är samma människa som nyss sa att alla skulle få tycka och tänka och gilla och ogilla precis vad de vill. Men detta, gott folk, handlar om trivselfaktor.)

Ert hem kommer att upplysas av en varm låga (Det lät konstigt, låter mer som jag var någon tarot-siande spåkvinna än en Ulvstrumpa i strumplådan... Vi tar om det igen.)

*harklar sig*

Som sagt, ert hem... Ert hem... Ert hem kommer att... Ert hem kommer att stråla av trivsel
(Jag vet... Inte ett dugg bättre... Nu låter jag som en Ajax-annons istället. Vi tar om det igen.)

Jo, ert hem kräva dessa böcker. (Förlåt. Albert Engström-syndromet slog till. Vi tar om det igen.)

Ert hem! Själva skådeplatsen där ni gonar er i trivsel, skulle definitivt bli ännu trivsammare med ett gäng Piraten-böcker. Alla dessa stunder, när ni läser hans berättelser (min favorit är den om han som flyttar en stenmur genom huset.. Underbar..) och skrattar läppen av er, för att sedan kastas in en vild längtan efter att också ni en dag ska liggga vid Haväng och vänta på en vallmo att ska slå ut. Och. Ni kan läsa dem om och om igen. En gång är aldrig nog.

(*slår sig för pannan* Herregud, hur jag än gör låter jag som en dålig reklam-försäljare, vad är detta, PR-syndromet eller vad?)

Jag ger upp.

Bara skaffa böckerna.

De är så jäkla bra.

2 kommentarer:

badgear sa...

Trevligt med Piraten.

För några år sedan när jag hade jobbade nattskift så hände det sig att jag åkte direkt från jobbet ner till Haväng. Tog med filten och gick och la mig på stranden och sov invirad i filten.

Nångång mitt på dagen så var det så svettigt och varmt att jag tvingades yrvaket ligga där och glo på bäcken som rann ut i havet.

Men det kändes alltid bra.

Shirouz sa...

Jag förstår det kändes bra, måste vara som en bit av himmelriket här på jorden att vakna upp vid Haväng, det är så fint där. :)