onsdag 1 december 2010

Sjömansbiffsberusad...

Jag märker att jag skriver som mest när jag har saker att skjuta upp.
Som nu till exempel.
Igår drabbades jag av en häftig husmodersattack, så till den milda grad att jag ylade ut på facebook att jag behövde tips på russinkakor.
Och det fick jag!
Nöjd som bara jag kan vara plitade jag ner en inköpslista...
Begav mig till Citygross och där gick det totalt utför.
Ramlade över en skylt där det stod "Sjömansbiff billigt" eller något sådant.
Studerade den, studerade sedan biffen i fråga, där det också stod hur man gör sjömansgryta.
Jag blev helt fascinerad.
Sjömansgryta tycker jag om.
Mycket.
Dock har jag avhållit mig från att göra det själv eftersom jag misstänkt att det är svårt.

Igår måste jag dock ha trott att jag var superkock allra minst.
Jag läste receptet och det vattnades i munnen och innan jag visste ordet av låg en STOR förpackning biff i min vagn.
Halvt berusad av blotta tanken på hur gott det var, vände jag vagnen, travade iväg till grönsaksdelen allt medan jag mumlade "Potatis, lök, buljong, öl, gott, gott, gott!"
Och ärtor.
Det stod det inte, men det ska det vara i.

Sjömansbiffsberusningen höll sig hela vägen genom affären och mästerkocken i mig var också tydligen en mästerbagare, kunde jag konstatera när jag kommit hem och lyckats få med mig så mycket ingredienser så att jag nu kan starta hembageri när som helst.

Idag har dock sjömansbiffs- och bakberusningen gått över.
När jag tittar in i kylen säger biffen "Laga mig! Nu! Gör en gryta på mig!"
och vetemjölet står och studsar små vetemjölsmoln och ryter "Baka med mig nu!"
"Huuu...." ryser jag och piper iväg till datorn.

Det lär bli mycket jobb för mig idag.
Ska du komma över på sjömansgryta sedan, förresten?
Det lär räcka till en medelstor by, nämligen.

12 kommentarer:

Baronessan sa...

Det är märkligt det där hur fort det går över när man kommit hem. Själv köpte jag ett stort lass högrev men den ligger nu stel och livlös i frysen. Ingen vet hur länge...

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
åh, högrev var jag inne på ett tag också,men lyckades hejda mig, annars hade kylen och frysen exploderat här.
Man får väl skylla på tillfällig sinnesförvirring, eller något, jag misstänker att sjömansbiffen kommer att bo i frysen på obestämd tid också...

Cicki sa...

Haha, du som är halvveggis ska göra sjömansbiff. Hur gick det? Hamnade köttet i frysen?

Madelene sa...

Hehe, ja sådär kan det bli ganska ofta här hemma med. Allt för sällan blir det dock som jag tänkt.. Men å andra sidan, det finns alltid nåt att göra mat på i frysen vår!

Shirouz sa...

Hej Cicki,
åh, fy fan, fråga inte... Den står ute på balkongen, det smakade bara ÖL! Jag läser här nu och ser att jag nog borde koka den ytterligare för att få bort ölsmaken, men jag tjurade ihop, kanske att jag kokar den lite till imorgon. Om jag tjurat klart vill säga...
Det är ju det jag säger, jag har inte tumme med kött, det är därför det är lugnare när jag ägnar mig åt fisk och grönsaker...

Shirouz sa...

Hej Madelene,
nej, det här var inte alls som jag tänkt mig, kan man lugnt säga...
Jag är inte vän med sjömansgrytan alls just nu.
Men, du har rätt, här är det heller aldrig brist på mat i frysen, det är ju alltid något :)

Moster Ma sa...

Nu har du avskräckt mig lite, men grytor brukar ju bli bättre när dom dragit till sig lite. Har du den kvar?

Gubben sa...

Åh, jag tackar! Men när blir den klar? Hinner du före jul?

Shirouz sa...

Hej Moster Ma,
nej, grytan blev aldrig en god gryta, däremot så gjorde jag dillkött i veckan och det blev GRYMT GOTT :)

Shirouz sa...

Hej Gubben,
den blev aldrig klar, jag vet inte vad jag gjorde för fel, men som jag sa till Moster Ma, i stället gav jag mig på dillkött, och se, där har jag tydligen en talang, för det blev kalas :)

Laila sa...

Ja fyyy, jag vet hur hemskt det är när det ropas ur kylen så fort man öppnar dörren! Jag har heller inte tumme med kött (olika saker av färs går ju bra...) det blir hårt, eller segt eller bara konstigt. Hur noga jag än följer kokboken.
Men DILLKÖTT kan man tydligen komma hem till dig och äta då! Det är gott det!! Mammas tillagade är mums-mums. Men inte mitt. Så jag har slutat försöka.

Shirouz sa...

Hej Laila,
ja, då vet du hur det är, jag har förbannat svårt för att laga kött, men dillkött verkar jag tydligen kunna laga, för det blev kanon, du är välkommen nästa gång :)