tisdag 13 januari 2009

Opalinisk.

Dagens ord är för övrigt "Opalinisk."
Kommer från ordet opal:
Opalen är vanligast halfklar, understundom något mjölk­färgad, och dess hufvudsakeliga egenskap är, at den mot ljuset visar et eldsken, som flyttar sig alt som stenen vändes. RETZUIS Min 178 (1795).

"En opalfärgad aftonhimmel. CEDERCREUTE Typ 1: 82 (1906, 1917)."

Någonstans där, när jag läser det, så ersätts irritationen med längtan.
Det är alldeles för länge sedan nu, sedan jag såg en opalinisk himmel.
Var är våren?
När den kommer kanske jag står ute vid fälten och ser just en sådan.

2 kommentarer:

Ursula sa...

I väntan på våren kan du ta en Pernod - blandat med vatten opaliserar nämligen Pernod! (För den händelse du aldrig provat Pernod, vilket beklagansvärt många människor inte har gjort.
Men jag tror att du är en Pernod-människa, liksom jag. Vi är kusligt lika i mycket, du och jag, har jag en känsla av.)

Själv tar jag 1 del Pernod + 4 delar vatten med en god apelsinjuice i (Mer vatten än apelsinjuice.) Och absolut ingen is!

(Nu har du inspirerat mig till ett nytt inlägg, igen!)

Shirouz sa...

Hej Ursula,
nej, jag har ju aldrig prövat Pernod, men det kanske jag skulle ta och göra?
Det är inte alls omöjligt jag är en Pernodmänniska, och ja, jag har märkt likheter med mellan dig och mig, det är bara så coolt! :)
Hm, vet du, när jag läste det här så hörde jag Kim Larsen sjunga i bakhuvudet "Og den lille Pernod..." Från vilken låt den raden kommer vet jag inte, men om både du och Kim Larsen rekommenderar det så borde det smaka gott :)
Härligt, jag ser fram mot nya inlägg på din sida, ha det gott! :)